Відносно недавно на території університетського кампусу в штаті Юта (США) студенти реалізували проект громадського простору. У зв'язку з гострою нестачею будівельних матеріалів в регіоні, хлопці вирішили проблему шляхом повторного використання деревини старої будівлі. Після відповідної обробки обшарпаних дощок, нова споруда з динамічним фасадом стала виглядати дуже оригінально.

bluff_1.jpg

У віддаленому містечку Bluff, як і в більшості інших поселень гірського штату Юта (США), гостро відчувається нестача будівельних матеріалів для будинків. Студенти-аспіранти університету University of Utah по-своєму вирішили цю проблему, реалізувавши проект будівлі на території кампуса під назвою Cedar Hall. В якості основних будівельних матеріалів вони використовували дошки старого напівзруйнованого будинку.

bluff_3.jpg

Площа займає 260 квадратних метрів. Близько 70 відсотків будови виконано з переробленої кедрової деревини, в тому числі і вікна і меблі. Шафи і ніші закриваються на магнітах. Перегородки на коліщатках рухливі і їх можуть переміщувати в будь-який кінець будівлі, якщо з'явиться необхідність створення окремого простору.

bluff_5.jpg

На даху Cedar Hall встановлені фотоелектричні панелі, що перетворюють сонячне проміння на електрику. Ще будівля оснащена системою збору дощової води. Завдяки «зеленим» технологіям, Cedar Hall є не просто місцем збору студентів на території університету, але воно також забезпечує електрикою і сусідні будівлі.



Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!



Для розміщення виставки у календарі напишіть в редакцію порталу.

%EXHIBITION_1%
VIP-компанія дня: REMMERS м. Київ