Павільйон для спостереження за птахами на узбережжі Північного моря в Нідерландах за проектом бюро RAU і RO & AD.

4.jpg
help ukraine

Павільйон 't IJ (гра слів - це одночасно може означати і яйце, і припливи-відпливи) побудований на березі затоки Харінгвліт в провінції Південна Голландія, поблизу міста Стеллендам. Харінгвліт, який входить з систему дельти Маасу і Рейну, з 1953 був відділений від моря шлюзами і за минулі десятиліття перетворився в прісне озеро, при цьому значно змінилася його екосистема і знизилося біорізноманіття.

У листопаді 2018 го шлюзи були відкриті, щоб відновити природне багатство і якість води в Харінгвліте. Тепер там очікується приплив риби, виникнення нового, солестійкого і солелюбного середовища, підвищення біорізноманіття в прилеглих заповідних зонах. В одній з них, Схелхук, і побудований на честь цієї зміни павільйон 't IJ для спостереження за птахами.

6.jpg

Схелхук включає в себе зарості очерету всередині лінії шлюзів і дамб і плоскі піщані острови зовні. На цих островах гніздяться звичайна і пестроноса крячки, колпіци і інші види. На березі моря чергуються кілька біотопів, що залучають як місця проживання берегових ластівок, ржанкоподібних і тих же крячок. Повз них до павільйону від гавані-марини Стеллендама, де також є і парковка, прокладений пішохідний маршрут, останній відрізок якої укладено в тунель, щоб не турбувати птахів.

Тунель виконаний з вдруге використаних дощок азобе і паль для швартування. Зовні тунель засипаний піском, і там влаштовані штучні гнізда для берегових ластівок.

Сам павільйон має форму яйця пестроносої крячки, символу цієї місцевості. Його помістили в «гніздо» з піску, як зробила б справжня птиця, також туди додані «пір'я» - стовпчики з деревини каштана і очерет, а також насипані невеликі дюни.

3.jpg

Власне спорудження спроектовано з параметричного методу і вироблено на заводі по схемі File-to-Factory: 402 невеликих дерев'яних деталей, зібраних на місці, в результаті дали великі прольоти.

Нижня частина павільйону кілька разів на рік буде затоплена, тому її виготовили з матеріалу Accoya на основі дерева. Вище лінії можливого затоплення була використана деревина сосни, а зовні ця частина споруди покрита місцевим очеретом. Для підлоги використали поперечно-клеєну деревину і бетон.

Павільйон можна повністю розібрати і переробити (що і буде рано чи пізно зроблено, він не розрахований на вічне життя) - без шкоди для природи або людини.


Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!


Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Ужгородський район, с. Эсень,
м. Тернопіль
Старый Самбор
Тернопіль
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній