Архітектура чистих ліній і простих форм, у ваших рядах - гідне поповнення! На цей раз поява її невеликого представника була відмічена в канадській провінції Шарлевуа, на березі річки Святого Лаврентія, великої водної артерії Північної Америки.



Узбережжя Шарлевуа являє собою розташовану біля південного краю тундри і тягнеться далі на північ тонку смугу квітучої сільській місцевості Кап-А-Л'Егль (Cap-a-L'Aigle). Ця територія, довжина якої становить 200 км, оголошена організацією ЮНЕСКО світовою біосферним заповідником: пишність північних лісів мало кого може залишити байдужим.

Виконаний в найпростіших формах, приватний особняк гармонійно вписується в навколишню обстановку. Нова резиденція складається з двох окремих прямокутних блоків, розташованих під кутом один до одного і повністю оброблених кедром.

Із зовнішнього боку будинок виглядає закрито і неприступно. Але варто тільки пройти між двома його частинами і опинитися на відкритій терасі з видом на річку, як стає зрозуміла і об'ємно-планувальна структура будинку, і внутрішня логіка проекту.

Тераса і фасадна сторона будинку відкрита для максимальної підживлення сонячною енергією, але в той же час добре захищені від вітрів. Майстерно інтегровані в пейзаж геометрично ясні і прості обсяги немов виростають із схилів, стаючи продовженням цікавого рельєфу і рослинного покриву. Під зеленим дахом, що створює сприятливий мікроклімат для життя на сонячній стороні, розташовуються сучасні житлові приміщення загальною площею близько 300 кв. м.

Тераса - справжній пляж з басейном на дерев'яному настилі площею майже в 200 кв. м. - декорована природними елементами у вигляді корчі і каміння. Вірніше, багаторічні валуни завжди залишалися на своєму місці - тераса просто «виросла» навколо них.

У верхній частині обох блоків розташовані спальні та санвузли. Цей рівень вміщує чотири спальні, розташовані одна за одною, і два санвузли. Таким чином, дизайнери утворили довгий коридор, який перетинає весь будинок, виступаючи його сполучною артерією.

«Серце» інтер'єру - червоні гвинтові сходи, що служить стрижневим елементом для двох головних осей цього будинку і з'єднує громадський і приватний рівні будинку (по вертикалі) і вітальню, їдальню та кухню - на одній площині нижнього рівня будинку.

Грубість необроблених стін виграшно підкреслює блиск шліфованої бетонної підлоги, дзеркальної стіни і чудової кедрової стелі. Посередині сучасної кухні - «острівний» обробний стіл з мийкою, інтегрованої в робочу поверхню.

Він же з успіхом виконує функції другого обіднього столу і барного столика. Стіл розташовується перед великим панорамним вікном, з якого відкривається приголомшливий вид на річку та її околиці.




Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!


Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Старый Самбор
м. Івано-Франківськ
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній