Треба не тільки знати толк в будівництві, але й знати, як від нього відпочивати. Перепочити від ремонту дизайнери радять в душевній альтанці.

Герої нашої розповіді скільки живуть, стільки й будуються, і було вирішено зробити для них острівець для відпочинку – затишну альтанку.


help ukraine

Величезну сім'ю з 15 чоловік складно посадити за одним столом. Дизайнери вирішили не обмежуватися на альтанці, і побудувати цілий комплекс, де кожному знайдеться заняття до смаку. Для дорослих – стіл для бенкетів під навісом, для дітей – ігровий будиночок на другому поверсі, для молоді – місце навколо барбекю.

Прямі лінії та простота форм – для вирішення поставлених завдань дизайнери вибрали стиль конструктивізм.



Для альтанки був зроблений точковий фундамент з використанням особливої технології. На глибину промерзання грунту в опалубку опустили звичайну пластикову трубу висотою 60 см. Такий спосіб дозволив заощадити не тільки на цементі, але й на часі.

Альтанку дизайнери вирішили зробити максимально відкритою: прозорий дах будуть підпирати лише балки, а стіни замінять летючі штори. Саме такі альтанки будують в спекотливих тропічних країнах.

Стійки 100 на 100 см встановили по периметру прямокутника, з'єднавши їх балками перекриття. Між стійками на підлогу поклали лаги з кроком 60 см і покрили їх звичайною підлоговою дошкою. Альтанку накрили прозорим дахом, передбачивши водостічну трубу.

Всі дерев'яні конструкції дизайнери спочатку розкрили грунтовкою глибокого проникнення, а потім фарбою коричневого кольору.



Величезну сім'ю дизайнери зібралися посадити за великий стіл на десять осіб. Для сервірування вибрали скляний посуд та серветки блідо-салатового і білого кольорів. Крім точкових лампочок на даху, тривале застілля висвітлюватимуть салатові свічки у скляних свічниках.






Молодше покоління дизайнери вирішили посадити навколо барбекю. Для цього за альтанкою вирили котлован глибиною 70 см, зміцнивши його стіни плитами ОСБ. На пісочний грунт поклали щебінь – через такий природний дренаж стікатиме дощова вода.

З альтанки до мангалу ведуть невеликі сходи. Навколо кострища дизайнери побудували ступеневі дерев'яні лавки, розкидавши на них різнокольорові подушки. Мангал зробили багатофункціональним: його можна використовувати не тільки як барбекю, але також і як невеликий стіл.












Дитячий майданчик підняли на другий поверх: тут діти зможуть не тільки грати, але й відпочивати на матраці під балдахіном з білою летючою тканиною. Під майданчиком дизайнери повісили плетене крісло-гойдалку.





Для дітей дизайнери продумали місце не тільки для відпочинку, але й для навчання.



Багаторівнева альтанка стала центром саду, порушивши його стару композицію. Дизайнери вирішили оновити ландшафт: навколо альтанки постелили газон, і щоб додати йому динаміки, кілька прямокутних ділянок засипали білою галькою. Зеленим обрамленням для альтанки стали висаджені вздовж неї декоративні трави та чагарники.








http://dacha.ictv.ua

Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!


Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Ужгородський район, с. Эсень,
Київська обл.
м. Тернопіль
Старый Самбор
г. Мукачево
Тернопіль
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній