Данські архітектори Tejlgaard & Jepsen виконали проект павільйону в Данії. Проект був виконаний на замовлення Датського Громадського Домобудування, щоб стимулювати громадськість до обговорення. Завдання стояло створити надихаючий комплекс для проведення дискусії. Формою, яку запропонували архітектори, став геодезичний купол, який є найбільш оптимальним перекриттям простору. Але він був видозмінений. Його центральна частина в діаметрі менше ніж периферійна. Така форма як би запрошує відвідувача всередину.

Архітекторами була запропонована система металевих вузлів, які з'єднуються з дерев'яними балками. Система спроектована так, що скелет можна міняти. Металевий вузол був спроектований в солід воркс, а потім віддруковано за допомогою лазерного різання. Спільно з інженерами було розроблено 4 типи таких вузлів для різних типів балок, які знаходяться в різних частинах купола. Така структура дозволила заощадити більшу кількість матеріалів, ніж якби вузли були однакового типу. Щоб захистити будівлю від сильних поривів вітру в основі було закладено 18 тонн сталевих пластин. Вся деревина, яка використовувалася в проекті, була взята з місцевої сосни.


remmers.net.ua




Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!


Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Старый Самбор
м. Івано-Франківськ
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній