Простір, який ми створюємо навколо себе, будується всередині нас. Ми повні кліше і готових форм. Звідси з'являється застиглість рішень і відтворення інтер'єрів, вже перевірених, десь підглянутих: коробочка, рівні стінки, квадратики. 
derevo_v_ofisi_abo_ofis-mrij__1.jpg
Проста геометрія здається нам зручною та зрозумілою. Принцип «зробіть мені так само, як на цій картинці» особливо наочно реалізується в офісах. Тим паче видається дивним інтер'єр штаб-квартири, здійснений парою французьких архітекторів Крістіан Поттгіссер / Christian Pottgiesser і Паскаль Тома Потгіссер / Pascale Thomas Pottgiesser в 2006 році для двох компаній Ste PONS і Ste HUOT. Офіс розташований в Парижі і займає площу в 540 кв.метрів.
derevo_v_ofisi_abo_ofis-mrij__2.jpg
Архітектори вдалися до хитромудрого рішення, яке дозволило їм не тільки розсадити різнокаліберний колектив у новій обстановці, але і зберегти вже існуючий ландшафт, аніскільки не змінюючи екологічне середовище.



Основою для інтер'єру став внутрішній двір відреставрованої будівлі 19 століття. Як дах послужила металева конструкція, авторство якої приписують Густаву Ейфелю. Історичний каркас був перекритий сучасним самоочисним склом.

Таким чином були створені достатньо зручні умови для збереження високих дерев, що ростуть у дворику - підходяща висота стелі і денне світло.

Простір було поділено на кілька рівнів, а органічний малюнок плану був зумовлений хаотично стоячими рослинами. Горизонтальний поділ передбачало кілька поверхів, відразу невидимих оку. Як верхній рівня була використана звичайна стільниця офісного столу.

Робочий стіл з дуба перетворився на якусь єдину поверхню, яка об'єднала весь інтер'єр офісу. У ній були зроблені прорізи для стовбурів дерев, перетворивши їх в акуратні кімнатні рослини.

Хитромудрим візерунком у стільниці були зроблені круглі ніші, накриті абажурами у вигляді півсфер з оргскла. У кожній такій півсфері, як в міхурі передбачалося окреме робоче місце для співробітників компаній.

Скляна півсфера не тільки справляє враження своїм новаторським видом, але захищає інші місця від зайвої чутності.

Під склом були підготовлені місця для директорів. Усередині стільниці були вмонтовані додаткові настільні лампи з гнучкими червоними тримачем, які підкреслюють фантастичність інтер'єру.

У високій підпідлозі підживлюється коренева система дерев. Там же, на нижньому рівні знаходяться затишні переговорні кімнати, кімнати для відпочинку та туалети, освітлені основним джерелом світла - денним, завдяки плавно перетікаючому відкритому простору. У кутах нижнього рівня розташовані круглі приміщення для архіву, кухні і гардеробів.

Інтер'єр Pottgiesser представляє собою унікальне поєднання кількох стилів із збереженням історичної забудови та природного природного ландшафту.

Це приклад гарного і ефективного використання ідей екодизайну і гармонійного робочого місця, в якому відразу ж вирішуються найпоширеніші проблеми сучасних офісів. Переваги цього офісу були відзначені в 2008 році декількома нагородами - Contractworld award і AIT Best of office architecture award.


help ukraine

Написати коментар (0)


Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!


Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Старый Самбор
м. Івано-Франківськ
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній